Pierś z cebulą smażone na wodzie

| 1 Komentarz

Share Button

piers z cebulaPotrawa inspirowana pomysłem koleżanki. Kolejny pomysł na lekki obiad o wyrazistym smaku. 

Pierś z cebulą smażone na wodzie

Sposób przygotowania

Krok 1
Pierś pokroić na spore kawałki i oprószyć przyprawami. Uprażyć ją na patelni spryskanej odrobinką oliwy do uzyskania smakowitego koloru.
Krok 2
Nastawić obok głęboką patelnię z centymetrem wody na dnie. Przełożyć zarumienione mięso do głębokiej patelni, uważając, aby nie zmyć przypraw z piersi.
Krok 3
Zrumienić cebulę i wyłożyć ją na pierś. Doprawić vegetą domowej roboty, solą i pieprzem. Dolać tyle wody, aby przykryć mięso. Nie więcej.
Krok 4
Zostawić obiad w spokoju, bo już zrobi się sam :) Można w tym czasie ugotować sobie ziemniaki lub ryż.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Jeden komentarz

  1. Przepis jak stworzony dla mnie, bo uwielbiam połączenie kurczaka i cebulki :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *