Potrawa inspirowana pomysłem koleżanki. Kolejny pomysł na lekki obiad o wyrazistym smaku.
Pierś z cebulą smażone na wodzie
Składniki
Sposób przygotowania
Krok 1 | |
Pierś pokroić na spore kawałki i oprószyć przyprawami. Uprażyć ją na patelni spryskanej odrobinką oliwy do uzyskania smakowitego koloru. | |
Krok 2 | |
Nastawić obok głęboką patelnię z centymetrem wody na dnie. Przełożyć zarumienione mięso do głębokiej patelni, uważając, aby nie zmyć przypraw z piersi. | |
Krok 3 | |
Zrumienić cebulę i wyłożyć ją na pierś. Doprawić vegetą domowej roboty, solą i pieprzem. Dolać tyle wody, aby przykryć mięso. Nie więcej. | |
Krok 4 | |
Zostawić obiad w spokoju, bo już zrobi się sam :) Można w tym czasie ugotować sobie ziemniaki lub ryż. |
18 lutego 2014 z 20:29
Przepis jak stworzony dla mnie, bo uwielbiam połączenie kurczaka i cebulki