Zupa krem z pora z mięsem mielonym

| Brak komentarzy

Share Button

zupa krem z pora z mięsem mielonym

Bardzo smaczna i sycąca zupa, która jest wariacją na temat zupy porowej Ani. Myślę, że warto spróbować i tej wersji.

Zupa krem z pora z mięsem mielonym

Sposób przygotowania

Krok 1
Ziemniaki obrać, pokroić na drobne kawałki i wrzucić do garnka z 1,5 litra wody. Gotować razem z listkiem laurowym i zielem angielskim.
Krok 2
Marchew i pietruszkę obrać, pokroić na krążki. Pory umyć, pokroić na krążki, podsmażyć na patelni aż będą miękkie razem z marchewką i pietruszką.
Krok 3
Z wody wyłowić ziele angielskie i liść laurowy, wrzucić pory. Zblendować na gładką masę.
Krok 4
Mięso posolić i popieprzyć, wrzucić na patelnię po porach i podsmażyć. Jak będzie miękkie przełożyć do zblendowanej zupy.
Krok 5
Przyprawić zupę do smaku. Po nałożeniu na talerz zrobić kleks ze śmietany i posypać groszkiem ptysiowym lub pestkami.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
Zupa krem z pora z mięsem mielonym, 10.0 out of 10 based on 5 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *