Pulpety z brokułem

| Brak komentarzy

Share Button

pulpety z brokułemLekkie i mięciutkie pulpety posmakują i dużym i małym. Nafaszerowane warzywami po brzegi. Spróbujcie! Dobrze smakują także na zimno do kanapki. Aha, zapomniałam, to dwudniowa, bardzo rodzinna porcja :)  

Pulpety z brokułem

Składniki

    pulpety

    wywar

    Sposób przygotowania

    Krok 1
    Posiekać drobno warzywa, dodać do masy mięsnej. Dodać jaja i bułkę tartą. Przyprawić. Wymieszać równomiernie. Formować gałki z masy mięsnej i obtaczać je w bułce tartej.
    Krok 2
    W dużym garnku zagotować wodę z przyprawami na wywar. Kiedy będzie wrząca, wrzucać pulpety. Kiedy się trochę podgotują, dodać warzywa. Przyprawić. Te są w wersji dietetycznej, więc nie będziemy ich zabielać.

     

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
    Pulpety z brokułem, 9.0 out of 10 based on 1 rating

    Dodaj komentarz

    Wymagane pola są oznaczone znakiem *