Mocno cytrynowy sernik na serkach homogenizowanych

| 1 Komentarz

Share Button

sernik cytrynowy

Polecam lekki i delikatny sernik do porannej kawki. Jest słodko- kwaśny i rozpływa się w ustach.

Mocno cytrynowy sernik na serkach homogenizowanych

Składniki

masa serowa

Sposób przygotowania

masa serowa
Krok 1
Jaja ucieramy z cukrem na puch, dodajemy łyżkami na przemian ser homogenizowany oraz mascarpone (w temperaturze pokojowej). Na koniec dodajemy sok z cytryny i proszek budyniowy.
Krok 2
Z podanych składników na ciasto robimy kruszonkę (ugniatamy do połączenia się i konsystencji mokrego piasku.)
Krok 3
Połowę kruszonki wykładamy na spód blach (kruszymy w rękach) i pieczemy ok 15 minut w 180 stopniach. Następnie wylewamy na spód masę serową i przykrywamy drugą połową kruszonki. Pieczemy ok 50 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu lekko uchylamy drzwiczki piekarnika i zostawiamy do wystygnięcia. Chłodne wstawiamy do lodówki. Jemy na drugi dzień. Przed podaniem posypujemy skórką cytrynową.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Mocno cytrynowy sernik na serkach homogenizowanych, 5.5 out of 10 based on 2 ratings

Jeden komentarz

  1. Wygląda wyjątkowo smakowicie :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *