Pierś z musztardą gotowana na parze

| 1 Komentarz

Share Button

pierś z musztardą gotowana na parzeJeśli myślicie, że gotowana pierś kurczaka musi być mdła, to jesteście w wielkim błędzie. Fani pikanterii odnajdą tu swoje smaki. 

Pierś z musztardą gotowana na parze

Sposób przygotowania

Krok 1
piers z musztarda gotowana na parze 2
Z piersi kurczaka przygotować porcje na kotlety. Delikatnie je roztłuc, ale tylko odrobinę! Posolić, popieprzyć, natrzeć musztardą, odrobiną ketchupu dobrej jakości. Pokroić paprykę na drobne kawałeczki i pora na cieniutkie plasterki. Rozłożyć warzywa na kotletach. Posypać papryką w proszku i bazylią.
Krok 2
piers z musztarda gotowana na parze 1
Jeśli nie macie parowaru, to możecie zrobić tak jak ja. Metalowe sitko lub durszlak zawieszacie na garnku, tak, aby dało się pod spodem nalać wody i aby ta woda nie sięgała do sitka lub durszlaka. Kotlety układacie na durszlaku, nakrywacie pokrywką i się gotuje. Kiedy będą już gotowe (pewnie za ok. 0,5 godz, nie patrzyłam), można rozkoszować się pysznym posiłkiem :)

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Pierś z musztardą gotowana na parze, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Jeden komentarz

  1. wygląda bardzo smacznie

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *