Schabowe z marchewką inaczej

| Brak komentarzy

Share Button

schabowe z marchewką

Znudziły się Wam tradycyjne schabowe? Oto ich inna wersja bez panierki, ale za to z marchewką i cebulką.

No results.
TitleVotesRatingReview

Schabowe z marchewką inaczej

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Schab kroimy na kotlety, rozbijamy i przyprawiamy solą, pieprzem i ulubionymi ziołami. Obtaczamy w mące i obsmażamy na patelni.
Krok 2
Marchewki kroimy w półplasterki, cebulę w piórka.
Krok 3
W naczyniu żaroodpornym układamy warstwowo kotlety, marchewkę, cebulę, kotlety, marchewkę, cebulę itd. Zalewamy bulionem, tak aby nie do końca zakrył warstwy. Pieczemy 50 min. w 180°C pod przykryciem i na koniec 10 min. bez przykrycia. Podajemy z ziemniakami lub kluskami śląskimi.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.8/10 (4 votes cast)
Schabowe z marchewką inaczej, 6.8 out of 10 based on 4 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *