Filet z dorsza na leczo z papryki

| Brak komentarzy

Share Button

filet z dorsza na leczo z papryki

Pomysł na szybki,  smaczny i lekki obiad.

Filet z dorsza na leczo z papryki

Sposób przygotowania

Krok 1
Filety przyprawić solą, pieprzem i cząbrem. Zawinąć w folię aluminiową i piec około 20 min w 170'.
Krok 2
W tym czasie pokroić paprykę i cebulę, podsmażyć ją na niewielkiej ilości tłuszczu. Kiedy będą miękkie dodać pomidory z puszki i zredukować sok z pomidorów. Przyprawić ziołami prowansalskimi, kolendrą, solą i pieprzem.
Krok 3
Bardzo dobrze smakuje z ryżem lub dowolną kaszą.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Filet z dorsza na leczo z papryki, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *