Jajecznica z tuńczykiem

| 2 komentarze

Share Button

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pomysł na smaczne a za razem wartościowe śniadanie zasłyszany w pracy. Tuńczyk w przyjemny sposób czyni tradycyjną jajeczniczkę czymś ciekawszym. ;) Trzeba jednak pamiętać, aby nie przesadzić z ilością ryby, aby jej smak i zapach nie zdominowały całości.

Jajecznica z tuńczykiem

Sposób przygotowania

Krok 1
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wbijamy jajka i solimy. Gdy jaja zaczną się ścinać - mieszamy drewnianą łopatką.
Pomidora kroimy w kostkę i wrzucamy do jajek (tylko twarde części pomidora, bez miąższu). Smażymy od czasu do czasu mieszając, aż jajka się zetną, a woda z pomidorów wyparuje.
Na koniec dodajemy odsączonego tuńczyka i mieszamy.

Rozkładamy na talerzykach i posypujemy pieprzem. Podajemy z chlebem razowym.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Jajecznica z tuńczykiem, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

2 komentarzy

  1. aż się uśmiechnęłam:) jajecznica z tuńczykiem to smak, który kojarzy mi się ze studiami:) już wiem, co zjem jutro na kolację:) pozdrawiam

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
    • Ciesze sie, ze udalo mi sie przywolac mile wspomnienia. :) Mi ze studiami kojarza sie placki z jablkami. :d

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *