Śledzie w oleju z cytryną – danie konkursowe

| Brak komentarzy

Share Button

Śledzie-w-oleju-z-cytrynąJedliście śledzie z cytryną? Bo ja nie. A chętnie się im przyjrzę bliżej. Nadesłała Katarzyna Szatkowska. 

Śledzie w oleju z cytryną

Składniki

zalewa

Sposób przygotowania

Krok 1
Śledzie umieść na 3h w zalewie powstałej z połączenia wymienionych wyżej składników. Cebulę pokrój w pióra i przelej wrzątkiem na sitku. Cytrynę pokrój w plastry. Filety śledziowe po wymoczeniu również pokrój, na ok. 2 cm kawałki. Układaj na przemian śledzie, cebulę i cytrynę w słoiku, zalewając składniki olejem, tak by były dokładnie przykryte.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (2 votes cast)
Śledzie w oleju z cytryną - danie konkursowe, 9.0 out of 10 based on 2 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *