Rolmopsy śledziowe marynowane – danie konkursowe

| Brak komentarzy

Share Button

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFajna przekąska na posiadówę ze znajomymi. Na pewno będzie się komponować z płynnym menu. Autorka – Teresa Kropidłowska. 

Rolmopsy śledziowe marynowane

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Sledzie należy przekroić wzdłuż i podzielić na filety.
Filety smarujemy musztardą
Na posmarowanej rybie układamy plasterek cebuli i ogórka. Warzywa układamy tylko na jednym końcu filetu. Od tej strony zaczynamy zawijać rybę. Zawijamy tak ciasno jak tylko się udaje. Po zawinięciu wbijamy wykałaczki ,żeby rolmopsy nie rozpadły się.
Ryby układamy w miseczce lub innym naczyniu, w którym będziemy je marynować.



Krok 2
Gotujemy ocet z wodą, cukrem, zielem angielskim i listkami laurowymi.
Po wystudzeniu zalewamy ryby. Zalewa musi zakrywać wszystkie ryby.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Rolmopsy śledziowe marynowane - danie konkursowe, 9.0 out of 10 based on 1 rating

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *