Śledzie w śmietanie z krylkami po borowiacku – danie konkursowe

| Brak komentarzy

Share Button

OLYMPUS DIGITAL CAMERADanie w sam raz na piątkowy obiad. Aż ślinka cieknie. Autorka – Teresa Kropidłowska. 

Śledzie w śmietanie z krylkami po borowiacku

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Solone filety śledziowe opłukać zimną wodą i wymoczyć w mleku przez kilka godzin.
Marynowane śledzie tylko opłukać wodą i osuszyć.

Krok 2
Śmietanę wymieszać z cukrem, można posolić i dodać pieprz.
Cebulę pokroić w kostkę. Jabłko obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Ogórki także zetrzeć na tarce.
Krok 3
Wszystko wymieszać ze śmietaną. Odstawić na 15 minut w chłodne miejsce. Jeśli
śmietana jest zbyt gęsta, można dodać odrobinę słodkiej śmietanki lub mleka.
Krok 4
Podawać z
ziemniakami w mundurkach.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Śledzie w śmietanie z krylkami po borowiacku - danie konkursowe, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *