Śledzie po grecku – danie konkursowe

| Brak komentarzy

Share Button

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZ Pomorza – śledziowego zagłębia przyleciał do nas przepis na grecką wersję tej ryby. Pani Teresa Kropidłowska jest w ich dziedzinie prawdziwym guru. Polecamy! 

Śledzie po grecku

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Na patelnię wlać olej ,dodać cebulę ,dusić chwilę ,nie smażyć ,dodać marchew potartą na tarce o dużych oczkach, chwilę razem przesmażyć .
Dodać przecier pomidorowy, rodzynki wcześniej sparzone, wymieszać ,chwilę przesmażyć ,ostudzić.
Śledzie wymoczyć ,pokroić w paseczki i dodać do sosu ,wymieszać. Odstawić na jeden dzień.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Śledzie po grecku - danie konkursowe, 9.0 out of 10 based on 1 rating

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *