Łosoś pieczony w limonkowej pietruszce – danie konkursowe

| Brak komentarzy

Share Button

losos pieczony w limonkowej pietruszceJuż sama nazwa powoduje atak łakomstwa :) Nie trzeba mnie namawiać do wypróbowania przepisu. Nadesłała Marta Wolińska. 

Łosoś pieczony w limonkowej pietruszce

Sposób przygotowania

Krok 1
Wszystkie składniki na marynatę dokładnie ze sobą wymieszałam, doprawiłam solą i pieprzem. Filety pokroiłam w cieńsze plastry (inaczej nie zmieściłyby mi się do małych naczyń do zapiekania), obtoczyłam w marynacie i w 2 naczyniach wstawiłam do lodówki na jakieś 2 godziny do przegryzienia (resztę marynaty wylałam na wierzch łososia). Naczynia przetarłam wcześniej ręcznikiem nasączonym olejem, by nic nie przywierało podczas pieczenia.
Piekłam w 200 stopniach na termoobiegu przez 15-17 minut.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Łosoś pieczony w limonkowej pietruszce - danie konkursowe, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *