Łosoś w musztardzie i płatkach – danie konkursowe

| Brak komentarzy

Share Button

losos w musztardzie i platkach

Bardzo zachęcającego łososia z chrupką panierką przysłała nam Marta Wolińska. Na pewno wypróbujemy!

Łosoś w musztardzie i płatkach

Sposób przygotowania

Krok 1
Filety z łososia dokładnie umyłam i osuszyłam. Piekarnik nastawiłam na 180 stopni i termoobieg.
Łososia ułożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Osoliłam, z każdej strony, wysmarowałam musztardą i obsypałam płatkami kukurydzianymi. W kilku miejscach musiałam je podoklejać, by ryba była równomiernie nimi pokryta (również po bokach).
Krok 2
Piekłam w 180 stopniach przez 20 minut. Filety ściągałam za pomocą dużej łopatki, dzięki czemu lekko przyklejona skóra pozostała na papierze do pieczenia.
Wyszła szybka, smaczna i bardzo chrupiąca rybka.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Łosoś w musztardzie i płatkach - danie konkursowe, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *