Schab pieczony z żurawiną i musztardą francuską

| 1 Komentarz

Share Button

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meeega pyszny schab, którego przygotowanie zajmuje dosłownie 10 minut, potem tylko piec przez godzinkę i rozkoszować się smakiem. Dodatek żurawiny firmy HELIO czyni tę potrawę idealną na Świąteczny Obiad. Gwarantuję, że goście będą zachwyceni. ;)

Schab pieczony z żurawiną i musztardą francuską

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
zurawina_suszona_1
Mięso umyć i oczyścić. Obsypać ze wszystkich stron solą i pieprzem. Małym nożem zrobić w mięsie otwory i powtykać w nie owoce żurawiny. Odłożyć do miski.
Krok 2
Ok 15 dag żurawiny drobno posiekać i przełożyć do miseczki. Dodać musztardę francuską i drobno pokrojoną natkę pietruszki. Wlać oliwę i wymieszać wszystkie składniki. Schab obłożyć przygotowaną panierką i mocno docisną, aby nie odpadła w trakcie pieczenia.
Krok 3
Piec około godziny w piekarniku nagrzanym do 170 st. C.
Podawać z ziemniaczkami i (w wersji Wielkanocnej) z sosem chrzanowym.
Krok 4
Przepis podpatrzony na www.tesco.pl/kulinarni-lowcy-smakow/
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.5/10 (6 votes cast)
Schab pieczony z żurawiną i musztardą francuską, 8.5 out of 10 based on 6 ratings

Jeden komentarz

  1. Pyszny schab, otulony aromatyczną kołderką… Delicje!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *