Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

| Brak komentarzy

Share Button

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym
Nie przepadam za zwykłymi kotletami mielonymi, ale w tej wersji – z dodatkiem całych pieczarek mielone mięso smakuje mi o wiele bardziej. :) Przygotowanie zajmuje niewiele czasu, a efekt jest naprawdę smaczny. :)

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

Sposób przygotowania

Krok 1
Pieczarki umyć i obrać, wykroić korzonki (nie wyrzucać - przydadzą się później;)).
Krok 2
Cebulkę pokroić w drobną kostkę, wrzucić do miski z mięsem. Wbić dwa jajka, dodać namoczoną bułkę. Wsypać przyprawy: sól, pieprz, tymianek, słodką paprykę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Krok 3
Pieczarki napełniać mięsem 'z górką', tak żeby powstały kulki.

Każdą kulkę obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Układać w nasmarowanym tłuszczem naczyniu/blasze obok siebie. Korzonki pieczarek pokroić w plasterki i posypać nimi nafaszerowane pieczarki.
Krok 4
Piec bez przykrycia przez ok. godzinę w 180 st. C.
Podawać z ziemniaczkami. :)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (4 votes cast)
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym, 9.0 out of 10 based on 4 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *