Sałatka wielowarzywna do słoików

| 1 Komentarz

Share Button

salatka wielowarzywna do sloikowBardzo smaczna sałatka, którą najlepiej robić w dużych ilościach w sezonie, ale jej składniki pozwalają równie dobrze przyrządzić ją o każdej porze roku. Sprawdza się świetnie w awaryjnych sytuacjach, kiedy w drzwiach stają goście a my mamy światło w lodówce. Wyciągamy słoiczek, dodajemy majonez i rewelacyjne danie gotowe. Polecam gorąco!

Sałatka wielowarzywna do słoików

Składniki

warzywa

zalewa

Sposób przygotowania

Krok 1
Marchew ugotować. Wszystkie warzywa pokroić w kosteczkę. Zasypać garścią soli. Odstawić na 2 godziny i zlać wodę.
Krok 2
Przygotować zalewę.
Krok 3
Osączone warzywa nałożyć do słoików. Zalać gorącą zalewą. Gotować w słoikach jeszcze 5 minut.
Krok 4
UWAGA! Przed podaniem sałatki należy warzywa odsączyć z zalewy i wymieszać z majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Jeden komentarz

  1. zrobie na pewno :) ja robie sałatkę z papryki, cebulki, ogórka, marchewki i kapusty białej – drobno poszatkować, pyszna, polecam :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *