Grzanki z gruszkami i serem gorgonzola

| 1 Komentarz

Share Button

grzanki z gruszkami i serem gorgonzola

Kolejna przystawka z serii “Jak smacznie zjeść i się nie narobić”:p Cudowne połączenie słodkich gruszek z rukolą, miodem i orzechami. Warto spróbować:)

Grzanki z gruszkami i serem gorgonzola

Sposób przygotowania

Krok 1
Gruszki obieramy kroimy na cząstki a potem na plasterki. Wkładamy do piekarnika na kilka minut, aż zmiękną.
Krok 2
Bagietkę kroimy na plasterki "na skos", skrapiamy olejem z orzechów włoskich. Wkładamy ją do piekarnika na kilka minut, aż się zrumieni.
Krok 3
W tym czasie na suchej patelni podgrzewamy orzechy włoskie, po chwili dodajemy do nich łyżkę miodu.
Krok 4
Na gorące bagietki układamy gruszki, posypujemy je pokruszonym serem gorgonzola i orzechami obtoczonymi w miodzie.
Krok 5
Na wierzchu układamy po kilka listków rukoli.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Grzanki z gruszkami i serem gorgonzola, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Jeden komentarz

  1. świetne na przekąskę na imprezę:)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *