Zboczone śliwki

| 1 Komentarz

Share Button

zboczone śliwki

Pomysł na prostą, ale bardzo smaczną przekąskę, którą można zrobić w kilka minut. Zamiast rukoli i gruszek sprawdzą się też pikantne kiełki np. rzodkiewki.  Pomysł na śliwki pochodzi od Joli:)

Zboczone śliwki

Sposób przygotowania

Krok 1
Boczek pokroić na jak najcieńsze plasterki, dzięki temu nie będzie się rozwijał.
Krok 2
Każdą śliwkę owinąć kawałkiem boczku i zapiec w piekarniku, w temperaturze 250' przez kilka minut, aż boczek stanie się chrupiący.
Krok 3
Rukolę rozłożyć na talerzyku i ułożyć na niej ciepłe (ale nie gorące) śliwki w boczku i kawałki kwaśnej gruszki. Polać kremem balsamicznym.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Zboczone śliwki, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

Jeden komentarz

  1. zastanawiam się czy aby śliwka nie będzie za słodka ,a może namoczyć śliwki wcześniej w jakimś alkoholu lub ciepłej wodzie

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *