Ciasteczka ze szpinakiem i fetą

| 1 Komentarz

Share Button

ciasteczka ze szpinakiem

Ciasteczka są świetną przekąską którą można podjadać przed telewizorem zamiast chipsów czy orzeszków.

Ciasteczka ze szpinakiem i fetą

Sposób przygotowania

Krok 1
Drożdże mieszamy w szklance ze śmietaną.
Krok 2
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy margarynę, zaczyn i szczyptę soli. Ciasto wyrabiamy na gładką masę.
Krok 3
Szpinak podsmażamy na patelni do momentu aż zgęstnieje wystarczająco, aby nakładać go do ciasteczek. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Czosnek jest już dodany. Jeżeli mamy szpinak bez czosnku to dodajemy 1 ząbek.
Krok 4
Ciasto wałkujemy na grubość 3-5 milimetrów. Foremką do ciasteczek wycinamy dowolne kształty, np. kwiatki. Na jednym kwiatku układamy farsz i odrobinę serka feta i przykrywamy go drugim kwiatkiem dokładnie sklejając obie części.
Krok 5
Ciastka pieczemy w temperaturze 200' aż będą lekko złote. Smacznego:)

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Ciasteczka ze szpinakiem i fetą, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Jeden komentarz

  1. Wygląda bardzo apetycznie. Chyba polecę wypróbować ten przepis, mniam :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *