Polędwiczka z sałatką brokułową na ciepło

| Brak komentarzy

Share Button

polędwiczka

Sałatka na ciepło to miła odmiana dla ryżu i ziemniaków. Jest sycąca i bardzo smaczna. Z dodatkiem polędwiczki tworzy idealne danie.

Polędwiczki z sałatką brokułową na ciepło

Sposób przygotowania

Krok 1
Na patelnię wlać trochę oliwy z pomidorów suszonych, podsmażyć na niej cebulę i czosnek. Dodać resztę składników i przyprawić.
Krok 2
Polędwiczkę przyprawić solą i pieprzem, odstawić na minimum godzinę. Podsmażyć ja na patelni z każdej strony. Wstawić do nagrzanego do 230 stopni piekarnika na 15-20 min. Po tym czasie wyjąć i poczekać 5 minut aby mięso "doszło".
Krok 3
Podawać z sałatką posypaną orzechami włoskimi, pestkami słonecznika lub sezamem.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Polędwiczka z sałatką brokułową na ciepło, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *