Drobiowe roladki z zielonymi pomidorami

| 4 komentarze

Share Button

Drobiowe roladki z zielonymi pomidorami i serem camembert
Bardzo prosty sposób na zużycie zielonych pomidorów, którym jesień nie pozwoliła dojrzeć. Danie ma delikatny, lekko kwaskowaty smak. Posmakowało mi również połączenie boczku, pomidorów i sera camembert. :)

Drobiowe roladki z zielonymi pomidorami

Sposób przygotowania

Krok 1
Pomidory pokroić w cienkie paseczki o długości 2-3 cm. Boczek również pokroić w paski. Ser pokroić/rozdrobnić na małe kawałeczki.

Pomidory i boczek podsmażyć na patelni. Przyprawić solą i pieprzem. Zdjąć z ognia, wymieszać z serem. Odstawić do ostygnięcia.
Krok 2
Filety rozbić tłuczkiem posolić i popieprzyć. Przekroić każdy na pół, tak by zwinąć po 2 roladki. Na każdy kawałek mięsa wyłożyć po 1,5-2 łyżki farszu. Zawijać roladki i spinać wykałaczkami.
Krok 3
Na dno naczynia żaroodpornego wylać kilka łyżek oleju, trochę wody i po łyżce ziół prowansalskich i oregano oraz odrobinę mielonego chilli. Wszystko wymieszać i obtoczyć w tym roladki. Ułożyć je w tym samym naczyniu i piec w nagrzanym do 170 st. C piekarniku przez 45 minut. W połowie czasu można obrócić roladki, tak by równomiernie się zapiekły.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (6 votes cast)
Drobiowe roladki z zielonymi pomidorami, 10.0 out of 10 based on 6 ratings

4 komentarzy

  1. Ktoś tu chyba weekenduje w domu :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. Uwielbiam takie roladki drobiowe. Czesto je robię z różnymi nadzieniami i zawsze wychodzą pysznie.
    Wersji z zielonymi pomidorami jeszcze nie próbowałam, ale jak uda mi sie takowe kupic (co u mnie w miescie graniczy z cudem) to z pewnoscią przetestuje ten przepis.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • Milly, w zasadzie nigdy nie widziałam takich pomidorów w sklepie czy na targu… Ja ma je z domowego ogródka. ;p

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *