Pierś i udka pieczone w majonezie

| 1 Komentarz

Share Button

pierś i udka pieczone w majonezieW poszukiwaniu mięsnych smaków, złamanych odrobiną słodyczy dotarłam do pomysłu na udka w majonezie. Zarówno udka jak i pierś przygotowane w ten sposób są chrupiące i soczyste zarazem. Mój trzylatek tylko powtarzał że “dobre i pyszne”, więc niech to będzie rekomendacją. Polecam w duecie z gruszkami w occie

Pierś i udka pieczone w majonezie

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Udka i pierś natrzeć majonezem. Oprószyć przyprawami. Dno naczynka skropić oliwą. Wyłożyć mięso do naczynka. Podlać troszkę wodą, aby kurczak nie był wysuszony po upieczeniu. Skroić cebulę w piórka lub plastry, jak kto woli.
Krok 2
Piec aż będzie miękkie. Nie trzymać zbyt długo w piekarniku, wtedy będzie idealnie soczyste z chrupiącą skórką. Ważne zwłaszcza jeśli chodzi o pierś, która jest suchym mięsem.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Pierś i udka pieczone w majonezie, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Jeden komentarz

  1. A myślałam, ze o przyrządzaniu drobiu wiem wszystko :) Świetny pomysł, pierwszy raz się z takim spotykam. pozdrawiam

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *