Faszerowana papryka

| 1 Komentarz

Share Button

faszerowana paprykaPyszna papryka nadziewana mięsem mielonym i warzywami, w chrupiącej kołderce o smaku sera i czosnku. Danie wykorzystuje maksymalnie sezonowe warzywa. Warto spróbować. 

Faszerowana papryka

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Przekroić papryki na połówki i usunąć pestki i zbędne błonki. Odłożyć na chwilę na bok.
Krok 2
Wymieszać mięso mielone z cebulą, posiekanymi pomidorami, papryką konserwową i z resztą składników prócz sera i czosnku. Nakładać farsz do papryk.
Krok 3
Posiekać ser i czosnek na drobne kawałki. Posypać po wierzchu. Oprószyć bazylią.
Krok 4
Piec troszkę ponad godzinę, aż będą ładnie zarumienione. Smacznego!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (3 votes cast)
Faszerowana papryka, 6.0 out of 10 based on 3 ratings

Jeden komentarz

  1. Chodzą mi po głowie już jakiś czas, mam już przepis więc zrobię w przyszłym tygodniu. :) )

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *