Wafle

| 2 komentarze

Share Button

wafleDziś przepis z dzieciństwa, do którego wracam, kiedy mam ochotę na coś bardziej słodkiego. Wafle kojarzą mi się z rodzinnymi zjazdami. Najlepiej smakują na drugi dzień, kiedy trochę zwilgotnieją. Jedynie brak drugiej margaryny powstrzymał mnie przed wykonaniem podwójnej porcji :)  

Wafle

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Rozpuścić margarynę w rondlu. Dodać cukier i 0,5 szkl mleka. Zagotować, dodać kakao i wymieszać. Wystudzić.
Krok 2
Dodać mleko w proszku i zmiksować na jednorodną masę.
Krok 3
Smarować wafle masą wg własnego uznania. Mi starczyło na 1,5 paczki wafli.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Wafle, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

2 komentarzy

  1. Kurcze, tak patrzę na te wafle i od razu przypominaja mi sie wafle babci, które robiła specjalnie dla mnie jak byłam chora. Teraz babcia juz jest starsza i rzadko je robi na szczęscie ja mam własny przepis, z którego zawsze korzystam. Twój jednak zaciekawił mnie wykorzystaniem mleka w proszku, bo takich wafli jeszcze nie próbowałam robic w domu. A widok tej ciemnej czekolady na zdjęciu mnie urzeka:)… oj chyba zaczne czesciej tu bywać i więcej gotować:)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. Może to dobra okazja aby zrobić wafle i zanieść babci :) Najlepiej po 1-2 dniach, jak już zmiękną i przejdą smakiem. Pozdrawiam :)

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *