Kruche ciasto ze śliwkami

| 2 komentarze

Share Button

ciasto ze śliwkami

Szybkie ciasto ze śliwkami, pachnące cynamonem.

Ciasto kruche ze śliwkami

Składniki

Ciasto

kruszonka

Sposób przygotowania

Ciasto
Krok 1
Mąkę siekamy z zimnym masłem, dodajemy resztę składników, szybko zagniatamy. Ciasto owijamy w folię i odkładamy do lodówki na godzinę.
Krok 2
Śliwki kroimy na połówki, posypujemy cynamonem i cukrem waniliowym.
Kruszonka
Krok 3
Wszystkie składniki ucieramy w rękach do powstania kruszonki.
Krok 4
Ciasto układamy w blaszce podpiekamy ok 20 minut z termoobiegiem w 180 stopniach, następnie układamy śliwki i posypujemy kruszonką. Zapiekmay ejszcze 40 min w 180 stopniach.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (8 votes cast)
Kruche ciasto ze śliwkami, 8.0 out of 10 based on 8 ratings

2 komentarzy

  1. Wygląda bardzo apetycznie, w końcu to kruche ciasto ze świeżymi owocami. :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. Nie wiem co masz za piekarnik, ale 40 min termoobiegu w 180 u mnie pali ciasto na węgiel.
    Gdyby nie to, ciasto byłoby rewelacyjne :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *