Racuchy drożdżowe z jabłkiem

| Brak komentarzy

Share Button

racuchy drożdżowe

Puszyste drożdżowe placuszki z dodatkiem jabłka, posypane cukrem i cynamonem. Idealne na śniadanie lub kolację.

No results.
TitleVotesRatingReview

Racuchy drożdżowe

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
W misce wymieszać obie mąki, drożdże, cukier i sól.
Krok 2
Mleko lekko podgrzać, a następnie wbić do niego jajko i roztrzepać.
Krok 3
Suche i mokre składniki połączyć ze sobą mieszając łyżką. Zostawić na pół godziny-godzinę do wyrośnięcia.
Krok 4
Jabłko obrać i pokroić na cienkie plasterki. Na rozgrzaną patelnię nakładać łyżką porcje ciasta, a na wierzch powtykać cząstki jabłka. Smażyć z obu stron do zrumienienia. Jeszcze gorące posypać cukrem pudrem i cynamonem.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Racuchy drożdżowe z jabłkiem, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *