Papryka konserwowa

| 1 Komentarz

Share Button

paprykaDoskonały dodatek do obiadu, ale również składnik wielu potraw. Nadaje smaku gulaszom, mięsom duszonym. Można ją dodać do pizzy, do sałatek. Warto mieć zapas. Polecam zdecydowanie.

Papryka konserwowa

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Zagotować zalewę: woda, ocet, olej, cukier i sól, a także goździki i ziele angielskie, odcedzić przyprawy. Nałożyć paprykę do słoików. Dodać po kawałeczku listka laurowego, pół ząbka czosnku, oraz ze 3 ziarenka pieprzu i szczyptę gorczycy do każdego słoika. Zalać zalewą. Gotować słoiki jeszcze 5-7 minut.
Krok 2
*Zdjęcie autorstwa Ani T ;)

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.7/10 (3 votes cast)
Papryka konserwowa, 6.7 out of 10 based on 3 ratings

Jeden komentarz

  1. Uwielbiam paprykę konserwową! Muszę się w końcu zebrać i zrobić kilka słoiczków ;)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *