Ryżowe placuszki

| 1 Komentarz

Share Button

Ryżowe placuszki

Ciekawy pomysł na wykorzystanie ryżu. Placki są bardzo delikatne i szybko znikają ze stołu. Można podawać je z dipem czosnkowym, bądź jako dodatek do mięsa. Maluchy również się nimi zajadają:)

Ryżowe placuszki

Sposób przygotowania

Krok 1
Ryż gotujemy. Ostudzony mieszamy z jajkiem, startym serem żółtym mąką pszenną i ziemniaczaną, mlekiem. Dodajemy pokrojony szczypior, czosnek wyciśnięty przez praskę oraz przyprawy. Smażymy na złoty kolor (proporcje na wyczucie, tak aby swobodnie nakładały się łyżką na patelnię)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Ryżowe placuszki, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

Jeden komentarz

  1. Całkiem fajny pomysł na “ryż inaczej”. Rodzinie smakowało, mi również, na pewno nie raz jeszcze skorzystam w przepisu. Dzięki, pozdrawiam :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *