Bigos z młodej kapusty

| Brak komentarzy

Share Button

bigos z młodej kapustyJeśli nie wiecie co przygotować na jutrzejszy obiad, polecam aromatyczny bigos  z młodej kapusty. 

Bigos z młodej kapusty

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Pokroić kapustę w niezbyt drobną kostkę. Można ją trochę potłuc w celu zmiękczenia. Szybciej się ugotuje. Podlać wodą i dusić. Zetrzeć marchewkę na tarce i dodać do kapusty. Pokroić młode pietruszki (były naprawdę małe) razem z natką i dodać.
Krok 2
Podsmażyć posiekaną cebulkę z kiełbasą i boczkiem. Dodać do bigosu. Przyprawić i dusić do miękkości. Zaprawić koncentratem pomidorowym. Na koniec dodać koperek. Potrawa najlepsza jest oczywiście na drugi dzień po przyrządzeniu, kiedy wszystkie składniki się połączą i przegryzą.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Bigos z młodej kapusty, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *