Seler w cieście z orzechami

| 2 komentarze

Share Button

Seler w cieście z orzechami
Aromatyczny seler w cieście z dodatkiem orzechów włoskich smakuje zaskakująco dobrze. To świetna alternatywa dla tradycyjnych dań, które jadamy na kolację lub śniadanie. :)

Seler w cieście z orzechami

Sposób przygotowania

Krok 1
Selera obieramy, kroimy w plastry grubości około 8 mm. Gotujemy w osolonej wodzie przez 6-7 minut. Odcedzamy, skrapiamy sokiem z cytryny i oprószamy przyprawami. Odstawiamy na 10 min w chłodne miejsce.
Krok 2
Z podanych składników przygotowujemy ciasto, lekko je ubijając (powinno mieć konsystencję gęstej śmietany).
Na dobrze rozgrzany olej kładziemy plastry obtoczone w cieście selera i smażymy, rumieniąc z obu stron. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Krok 3
Podajemy posypane orzechami włoskimi, które możemy wcześniej podprażyć na suchej patelni.
Krok 4
Porcja dla 2-3 osób.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Seler w cieście z orzechami, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

2 komentarzy

  1. OMG na to bym w życiu nie wpadła. Ale spróbuję jak najszybciej.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. Trzeba lubić smak selera i ten intensywny zapach. Inaczej nie ma co próbować. :P U mnie smakowało 4/5 rodziny. :D

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *