Pierś kurczaka ze szpinakiem i twarogiem

| 1 Komentarz

Share Button

Pierś kurczaka zapiekana ze szpinakiem i twarożkiem
Kurczak to jedyne mięso na jakie mam ochotę w taką pogodę. Do tego ryż oraz niezawodne połączenie szpinaku i białego sera. :)

Pierś kurczaka ze szpinakiem i twarożkiem

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Mięso oczyścić i umyć. Pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Każdy kawałek mięsa posolić, popieprzyć i obsypać ziołami prowansalskimi. Smażyć na rozgrzanym oleju/oliwie z obu stron po ok 3 minuty.
Usmażone mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Krok 2
Na patelni podsmażyć pokrojoną drobno cebulkę i posiekany drobno czosnek. Wymieszać z twarogiem, posolić. Wyłożyć na kurczaka, równo rozprowadzić.
Krok 3
Na patelni odparować całą wodę ze szpinaku. Doprawić solą i gałką muszkatołową. Szpinak wyłożyć na warstwę twarogu.
Krok 4
Zapiekać przez 40 minut w 180 st. C. Podawać z ryżem.

Porcja dla 5-6 osób.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (5 votes cast)
Pierś kurczaka ze szpinakiem i twarogiem, 9.0 out of 10 based on 5 ratings

Jeden komentarz

  1. Uwielbiam to połączenie :) coś podobnego robiłam na grillu http://www.zgrilla.pl/grillowana-piers-z-kurczaka-faszerowana-szpinakiem-i-feta/ polecam to i inne dania na grilla :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *