Ogórki kiszone

| 3 komentarze

Share Button

Ogórki kiszonePodobnie jak na gruszki, przepis na ogórki pochodzi od mojej mamy. Produkcja jednak nasza wspólna. Warto mieć kilka słoików w zapasie. Przydają się do obiadu, jako składnik sałatek, jak również gulaszu i wielu ciekawych potraw.

Ogórki kiszone

Składniki

    na 1L słoik

    zalewa

    Sposób przygotowania

    Krok 1
    ogórki kiszone2
    Nałożyć ogórki do słoika 1L. Wrzucić przyprawy. Zagotować wodę z solą. Zalać ogórki. Zakręcić, uważając, aby gwint i zakrętka były suche.
    Krok 2
    Należy użyć soli niejodowanej, gdyż z jodowaną się psują.

     

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 7.7/10 (6 votes cast)
    Ogórki kiszone, 7.7 out of 10 based on 6 ratings

    3 komentarzy

    1. Też ostatnio robiłam kiszone ogórki – uwielbiam je ;)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    2. wyglądają… przepysznie, ja będę kisiła w tym roku pierwszy raz ;)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    3. Witam.
      Bardzo dobry przepis na pewno ogórki są udane.
      Tu przepis na ogórki kiszone małosolne wersji wideo-zapraszam.
      http://youtu.be/4uf8qpeGvmM

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

    Dodaj komentarz

    Wymagane pola są oznaczone znakiem *