Wątróbki drobiowe z jabłkiem

| Brak komentarzy

Share Button

Wątróbki drobiowe z jabłkiem

Kolejny pomysł na danie z wątróbek drobiowych. Myślę, że przypadnie do gustu ich miłośnikom.

Wątróbki drobiowe z jabłkiem

Sposób przygotowania

Krok 1
Wątróbki oczyszczamy z błonek i kroimy na mniejsze kawałki. Jabłka kroimy w cząstki a cebulę w piórka. Wątróbkę smażymy około 5-7 minut aż przestanie być surowa. Nie przyprawiamy jej aby nie zrobiła się twarda.
Krok 2
Na drugiej patelni smażymy jabłka i cebulę, przyprawiamy je majerankiem, solą i pieprzem i pilnujemy aby jabłka były lekko twarde. Jabłka z cebulą układamy na talerzu.
Krok 3
Przyprawiamy wątróbkę i układamy ją na jabłkach. Możemy skropić danie sokiem z cytryny.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Wątróbki drobiowe z jabłkiem, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *