Kotlety de volaille

| Brak komentarzy

Share Button

Kotlety de volaille
Te kotleciki chyba każdy zna i domyślam się, że prawie każdy lubi. Ja je uwielbiam, są proste, niedrogie i bardzo smaczne. Idealnie komponują się z młodymi ziemniaczkami i podsmażonymi na maśle pieczarkami lub w wersji na słodko – z ryżem i brzoskwiniami.

Kotlety de volaille

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Filety opłukać zimną wodą i osuszyć. Rozbić je na grubość ok 3-5 mm i podzielić na 4 mniejsze plastry.
Krok 2
Obsypać z obu stron solą i pieprzem. Na każdym plastrze mięsa położyć małą łyżeczkę masła i łyżkę starego na grubych oczkach sera. Zawijać roladki.
Krok 3
Roladki obtoczyć najpierw w mące, następnie w rozkłóconym jajku, a na koniec dokładnie w bułce tartej.
Krok 4
Smażyć na rozgrzanym oleju, tak aby zezłociły się z każdej strony.
Ja dodatkowo zapiekam je jeszcze przez około pół godziny w 160 st. C.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Kotlety de volaille, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *