Ciasteczka cytrynowo-migdałowe

| 1 Komentarz

Share Button

Ciasteczka cytrynowo-migdałowe
Delikatne, nie za słodkie ciasteczka. Idealnie pasują do gorącej czekolady lub kakao i wygodnego fotela. ;)

Ciasteczka cytrynowo-migdałowe

Sposób przygotowania

Krok 1
Ugotowane żółtka przecieramy przez sitko. Masło ucieramy na puch, dodajemy cukier puder. Gdy składniki się połączą, dodajemy przetarte żółtka, skórkę i sok z cytryny oraz surowe żółtko. Składniki łączymy i wsypujemy mąkę. Wyrabiamy ciasto.
Krok 2
Kulę ciasta owijamy folą i wkładamy na 2 godziny do lodówki. Wychłodzone, dzielimy na części, cienko rozwałkowujemy i wykrawamy ciasteczka.
Krok 3
Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem, wierzch smarujemy roztrzepanym białkiem, posypujemy posiekanymi migdałami/płatkami migdałowymi.
Krok 4
Pieczemy przez 15-18 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.5/10 (4 votes cast)
Ciasteczka cytrynowo-migdałowe, 8.5 out of 10 based on 4 ratings

Jeden komentarz

  1. Bardzo fajne, słodko-kwaśne, pycha ;)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *