Cynamonowe ciasto ze śliwką

| Brak komentarzy

Share Button

ciasto cynamonowe ze śliwkąCiasto o ciekawym smaku, które umili niejeden wieczór. Doskonale smakuje na ciepło, ze szklanką mleka. Kwaskowy smak śliwek wspaniale łączy się z orzechami włoskimi i aromatem cynamonu. Polecam! Przepis na imprezową, dużą porcję.

Cynamonowe ciasto ze śliwką

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Margarynę utrzeć z cukrami. Dodać jajka i dalej ucierać na puszystą masę. Dodać mąkę, mleko i proszek do pieczenia. Na tym etapie dodać tylko 1 łyżeczkę cynamonu do masy. Posiekać orzechy i wsypać do masy. Rozmieszać.
Krok 2
Ciasto przełożyć na blachę. Powtykać przepołowione śliwki (bez pestek) skórką do dołu. Posypać po wierzchu odrobiną cukru i łyżeczką cynamonu. Piec około godziny. Po upieczeniu warto posypać cukrem pudrem. Pyszne na gorąco z mlekiem!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Cynamonowe ciasto ze śliwką, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *