Sałatka z Mazur

| 1 Komentarz

Share Button

salatka z mazurSałatka inspirowana daniem, które otrzymałam w mazurskiej knajpce. Oryginalnie składa się z kalafiora, jabłka i pora, ale postanowiłam wzbogacić jej smak o marchewkę i czerwoną cebulę. Polecam do wypróbowania, mi bardzo przypadła do gustu. 

Sałatka z Mazur

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Kalafior ugotować w osolonej wodzie. Odsączyć. Jabłko pokroić na ćwiartki, każdą ćwiartkę na 3 kawałki. Następnie posiekać na małe trójkątne plasterki. Oczywiście ze skórką. Najlepiej wybrać jabłka w kolorze czerwonym, bo ładniej wyglądają na tle innych składników. Posiekać pora na kawałeczki, podobnie cebulę. Marchewkę drobno zetrzeć. Wszystko to przyprawić i dodać majonez. Wymieszać. Smacznego!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.8/10 (5 votes cast)
Sałatka z Mazur, 9.8 out of 10 based on 5 ratings

Jeden komentarz

  1. Bardzo fajny dodatek do mięsa z grilla:)

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *