Marchewka glazurowana

| Brak komentarzy

Share Button

marchewka glazurowanaSłodka marchewka w miodowej skorupce nieźle przełamuje smak delikatnego mięsa. Fajny dodatek do obiadu. 

Marchewka glazurowana

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Ugotować marchewkę. Roztopić na patelni łyżeczkę masła. Wrzucić marchewkę. Polać ją miodem i sokiem z pomarańczy. Podsmażyć, mieszając, aż będzie widać, że zastyga na niej skorupka glazury. Posypać sezamem. Przełożyć marchewkę do naczynka do zapiekania. Uprażyć pestki ze słonecznika na tej samej patelni, na której smażyliśmy marchewkę. Posypać danie. Zapiec z 15 minut. Właściwie to nie patrzyłam ile czasu się zapiekało. Wyjąć jak zacznie apetycznie pachnieć i wyglądać :)
Krok 2
Ja zapiekałam marchewkę razem z ugotowanymi w mundurkach ziemniakami, co widać na zdjęciu, ale śmiało może być samodzielnym daniem.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Marchewka glazurowana, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *