Zapiekane roladki z cukinii

| Brak komentarzy

Share Button

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
W takie upały nie mam ochoty na jedzenie mięsa w jakiejkolwiek postaci, w związku z tym szukam nowych smaczków. Wczoraj testowałam roladki z cukinii z czosnkowym farszem z sera feta. :)

Zapiekane roladki z cukinii

Sposób przygotowania

Cukinia
Krok 1
Cukinię umyć i pokroić w cienkie plasterki wzdłuż, najlepiej zrobić to obieraczką do warzyw.
W garnku zagotować 2 litry wody i parzyć plastry cukinii po około 2 minuty.
Odkładać na sitku lub ręczniku papierowym do odsączenia.
Farsz
Krok 2
W miseczce rozgnieść ser feta i wymieszać go z jogurtem. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do serka. Przyprawić pieprzem. Wszystko dokładnie razem wymieszać.
Roladki
Krok 3
Plastry cukinii smarować serową masą, mniej więcej do połowy długości. Zawijać rulony i ustawiać jeden obok drugiego w naczyniu żaroodpornym.

* jeśli rulony będą się rozwijać - spinać je wykałaczkami
Krok 4
Roladki zapiekać przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Sos pomidorowy
Krok 5
Ketchup wymieszać z koncentratem pomidorowym, dodać pieprz i bazylię. Wlać sok pomarańczowy. Wszystko dokładnie wymieszać.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (6 votes cast)
Zapiekane roladki z cukinii, 9.5 out of 10 based on 6 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *