Schab z cebulą w piwie

| Brak komentarzy

Share Button

schab z cebulą w piwieNieco pikantne mięso z aromatem tak bardzo latem lubianym :) Z młodymi ziemniaczkami rozpływa się w ustach. 

Schab z cebulą w piwie

Sposób przygotowania

Krok 1
Pokroić schab na podłużne kawałki. Podsmażyć szybko na bardzo gorącym tłuszczu. Przyprawić. Dodać pokrojoną w grube piórka cebulę. Podsmażyć, aż się ładnie zarumieni. Zalać puszką piwa. Dusić aż piwo niemal wyparuje, a mięso będzie miękkie. Doprawić do smaku.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Schab z cebulą w piwie, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *