Rafaello

| 2 komentarze

Share Button

Rafaello
Bardzo kremowe ciasto z wyraźną kokosową nutą. ;)

Rafaello

Składniki

    Placki

    Krem

    Sposób przygotowania

    Plack
    Krok 1
    Białka i cukier ubić (z odrobiną soli), dodać proszek do pieczenia, mąkę i wiórki kokosowe (dwie łyżki wiórków zostawić do posypania ciasta po wierzchu).
    Placki
    Krok 2
    Upiec trzy cienkie placki w blaszce 28x24 cm lub w tortownicy. Placki piec przez 12 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Najlepiej żeby placki nie zdążyły się zarumienić. :)
    Masa
    Krok 3
    Odlać 1/3 szklanki mleka i wymieszać z nim mąkę pszenną i ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrem. Gdy mleko się zagotuje wlać mączny roztwór i ciągle mieszając jeszcze raz zagotować. Gotować ok. 3 minut na małym ogniu, ciągle mieszając.
    Krok 4
    Po wystudzeniu masy, utrzeć ją z margaryną . Przełożyć placki kremem, ostatni placek również posmarować trochę masą i posypać wiórkami.
    Krok 5
    Przechowywać w lodówce.
    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
    Rafaello, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

    2 komentarzy

    1. Pyszne :)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    2. Zrobiłam dzisiaj to ciasto,
      Krem – rewelacja

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

    Dodaj komentarz

    Wymagane pola są oznaczone znakiem *