Truskawkowiec

| 1 Komentarz

Share Button

truskawkowiec

Proste, a zarazem efektowne połączenie truskawek z biszkoptem, bitą śmietaną i galaretką.

Truskawkowiec

Składniki

biszkopt

Sposób przygotowania

Biszkopt
Krok 1
Jajka utrzeć z cukrem na biało, następnie dodać olej i mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać łyżką. Piec ok 30 min. w 180°C w dużej prostokątnej blaszce. Po wystygnięciu biszkopt przekroić na pół.
Masa
Krok 2
Jedną galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody i wystudzić. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno i dodać do niej galaretkę, wymieszać. Masę wyłożyć na połowę biszkoptu, na której ułożyliśmy wcześniej połowę truskawek.
Przykryć drugą częścią biszkoptu.
Krok 3
Na wierzchu ciasta ułożyć pozostałe truskawki i zalać tężejącą galaretką, przygotowaną według przepisu na opakowaniu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.6/10 (7 votes cast)
Truskawkowiec, 8.6 out of 10 based on 7 ratings

Jeden komentarz

  1. Bardzo truskawkowe ciasto! :) A że lubię truskawki to jestem zachwycona
    dariawkuchni.blogspot.com

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *