Schab z ziołowo- czosnkowym masłem

| Brak komentarzy

Share Button

schab ziołowo czosnkowy

Przepis podpatrzony w gazetce kulinarnej. Ważne jest, aby odpowiednio długo piec. Ciekawe połączenie smaków, mięso idealnie komponuje się z pieczonymi ziemniakami.

Schab z ziołowo- czosnkowym masłem

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Mięso przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i słodką papryką, polewamy oliwą, nacieramy i odkładamy na noc do lodówki. Miękkie masło mieszamy z posiekanymi ziołami i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Zamarynowane mięso nacinamy (nie do końca) i pomiędzy smarujemy masłem. Ściskamy, żeby był jeden zwarty kawałek owijamy folią aluminiową i pieczemy w naczyniu żaroodpornym (podlewamy 1 szklanką wody) ok. 2 godzin w 180 stopniach.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Schab z ziołowo- czosnkowym masłem, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *