Barszcz czerwony

| 2 komentarze

Share Button

barszcz czerwonyLekka zupa, która nada smaku letniemu popołudniu. Można podać barszcz z krokietami, uszkami, ale ja najbardziej lubię z młodymi ziemniakami i koperkiem. Kojarzy mi się z dzieciństwem.

Barszcz czerwony

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Włożyć mięso do zimnej wody. Nastawić na palnik. Dodać obrane warzywa prócz buraków. Zagotować. Zebrać szum. Przyprawić.
Krok 2
barszcz skladniki
Obrać buraki. Zetrzeć część na tarce, a część pokroić na większe kawałki. Spryskać octem i cytryną. Dodać buraki pokrojone w kawałki. Starte zostawić na później i dodać na koniec. Dzięki temu zupa nie straci koloru.
Krok 3
Gotować do miękkości mięsa i warzyw. Zostawić zupę na leciutkim ogniu, aby tylko pyrkała podobnie jak rosół. Będzie bardziej przejrzysta.
Krok 4
Podawać z młodymi ziemniakami i koperkiem.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.3/10 (3 votes cast)
Barszcz czerwony, 7.3 out of 10 based on 3 ratings

2 komentarzy

  1. nominowałam Cie do Liebster Awards, więcej szczególów http://drobneprzyjemnosci.blogspot.com/2013/06/liebster-awards_3.html

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. Kocham taki barszczyk nieprzyzwoicie bardzo. :D

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *