Młoda kapusta z marchewką i koperkiem

| Brak komentarzy

Share Button

młoda kapusta z marchewką i koperkiem

Pyszna, soczysta młoda kapusta na masełku, świetny dodatek do obiadu. Idealnie pasuje do młodych smażonych ziemniaków.

Młoda kapusta z marchewką i koperkiem

Sposób przygotowania

Krok 1
Kapustę szatkujemy, wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy ok. 5 min.
Krok 2
Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach. Koperek drobno siekamy.
Krok 3
Kapustę odsączamy i wrzucamy do drugiego garnka, gdzie rozgrzewa się już masło. Podlewamy lekko wodą. Dodajemy marchewkę, przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Dusimy do miękkości. Pod koniec wrzucamy koperek.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (1 vote cast)
Młoda kapusta z marchewką i koperkiem, 7.0 out of 10 based on 1 rating

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *