Krakersy paprykowe

| 3 komentarze

Share Button

Domowe krakersy paprykoweBardzo proste i szybkie w wykonaniu domowe krakersy, które z powodzeniem mogą zastąpić ich “sklepowe” odpowiedniki lub niezdrowe chipsy. Świetnie pasują zarówno do herbatki, jak i do piwa.

Krakersy paprykowe

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Z podanych składników zagnieść zwarte ciasto. Rozwałkować je na bardzo cieniutkie placki, jak najcieńsze... najlepiej grubości kartki papieru. Dzięki temu będą bardziej chrupiące.
Kieliszkiem wykrawać ciasteczka.
Piec 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 190 st. C.
Krok 2
Krakersy należy przechowywać w suchym miejscu, aby nie straciły kruchości.
Krok 3
Przepis jest inspiracją zaczerpniętą z bloga www.topestka.blogspot.com wraz z moimi drobnymi zmianami.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
Krakersy paprykowe, 10.0 out of 10 based on 5 ratings

3 komentarzy

  1. takie domowe krakersy muszą być świetną propozycją na przekąskę :) smaczne chrupanie! i o wiele lepsze niż ze sklepu!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  2. Bardzo fajny pomysł:)

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  3. Magda, pewnie że lepsze. U mnie w domu bardzo posmakowały więc pewnie zrobię je jeszcze nie raz. :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *