Podwójnie czekoladowe babeczki z bananami

| 1 Komentarz

Share Button

Czekoladowe babeczki z bananami
Bardzo czekoladowe muffiny z bananowym nadzieniem dla fanów słodkości. Warto upiec je dzieciom w dniu ich święta, które już za kilka dni. :)

Podwójnie czekoladowe babeczki z bananami

Składniki

Dekoracja

Sposób przygotowania

Krok 1
Wszystkie składniki suche wymieszać w większej miseczce. Składniki mokre połączyć dokładnie w drugiej.
Przelać składniki mokre do suchych i wymieszać.
Krok 2
Banany pokroić na kawałki, ja pokroiłam banana wzdłuż i potem na kilka mniejszych części. Tak aby wyszło około 20 kawałków.
Krok 3
Do każdej z foremek nalewamy po pół łyżki ciasta, wtykamy kawałek banana i zalewamy łyżką masy.
Z podanych proporcji wyszło mi około 24 wyrośniętych babeczek.
Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Krok 4
Gdy muffiny ostygnąć udekorować je czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i posypać pokruszonym wafelkiem. :)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.7/10 (6 votes cast)
Podwójnie czekoladowe babeczki z bananami, 7.7 out of 10 based on 6 ratings

Jeden komentarz

  1. Lubię to :) Dobre były.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *