Placek po węgiersku

| 1 Komentarz

Share Button

placek po węgierskuPyszny, pikantny placek, który rozgrzeje serce i zmysły na letnie wieczory. 

Placek po węgiersku

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Mięso pokroić w grubą kostkę. Podsmażyć na gorącym tłuszczu. Przyprawić, dodać cebulę, pora, jeszcze chwilkę podsmażyć. Dodać marchewkę, pietruszkę pokrojone w półplasterki. Dodać papryke. Zalać wodą. Dusić. Jak już się wszystko trochę przegryzie, dodać pomidory i przecier. Dusić do miękkości mięska. Na sam koniec dodać śmietanę.
Krok 2
Usmażyć placki o średnicy patelni, korzystając z tego przepisu. http://coolinarnie.pl/2013/04/7219/placki-ziemniaczane
Krok 3
Ułożyć placek na talerzu. Polać po połowie gulaszem. Złożyć placek na pół. Polać ponownie gulaszem. Posypać świeżą zieleninką.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Placek po węgiersku, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

Jeden komentarz

  1. Pyszny placek, małe arcydzieło!

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *