Jabłecznik “od serca”

| Brak komentarzy

Share Button

Jabłecznik od sercaJuż kilka razy widziałam ciasta z serduszkowym wzorem i marzyło mi się bardzo upieczenie takiego. Jak sobie zamarzyłam, tak zrobiłam. Wyszło podwójnie słodko. :)

Jabłecznik “od serca”

Składniki

    Ciasto

    Beza

    Dodatkowo

    Sposób przygotowania

    Krok 1
    Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić je na 2 części.
    Krok 2
    Jedną część ciasta rozwałkować i wyłożyć nią foremkę posmarowaną wcześniej tłuszczem i obsypaną odrobiną krupczatki.

    Zapiekać 15 min w temp. 190 st. C.
    Krok 3
    Drugą część ciasta podzielić znów na pół i w jedną część wgnieść łyżkę kakao.

    Rozwałkować placki z których następnie wyciąć serduszka.
    Krok 4
    Ubić sztywną pianę z dwóch białek.
    Krok 5
    Po 15 minutach wyjąć ciasto z piekarnika. Bezpośrednio na zapieczone ciasto pokroić obrane jabłka (ja kroję je w takie nieregularne plasterki). Jabłka posypać cynamonem.
    Krok 6
    Na jabłka wyłożyć ubitą pianę a na niej ułożyć serduszkowy wzorek.
    Krok 7
    Piec przez kolejne 15 min w temp. 190 st. C.
    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
    Jabłecznik "od serca", 10.0 out of 10 based on 3 ratings

    Dodaj komentarz

    Wymagane pola są oznaczone znakiem *